lördagskväll med J'



Detta blev vår konst. Sen gick vi till St Hanshaugen för att se konsert. Men vi missade den och fick bara höra en och en halv låt med Eva & the heartmakers. Men jag hade det supert med J. Vi döpte bland annat en giraff till Tor-Björn. Han är halvkusin med en hemlig i J's familj. Efter det så tog jag mig en promenad i mörkret, vandrade hem, kröp med i sängen och läste. Vaknade en stund senare av att jag inte läst klart sidan men la i från mig boken och somnade direkt (med T G i öronen).

Idag blir det jobb jobb jobb. :) ska jobba med en annan giraff, E.
Nej nu har jag lagat mat och ska väcka E med mat på sängen. Eftersom att alla våra tallrikar står i diskmaskinen så får hon nog bokstavligt talat maten på sängen. :)

fotobok

För ett tag sedan så hittade jag en sida där man kunde få en fotobok gratis om man bloggade om den. Helt underbart tänkte jag och skickade ett mail om att jag var intresserad. Nu har jag fått svar och ska skriva lite om den.

Att göra en fotobok är helt utmärkt då man vill samla alla minnen från en viss tidpunkt i sitt liv. Jag har länge tänkt på att göra en fotobok om mitt liv här i Norge, alla vänner jag fått, min au-pair familj och alla upplevelser jag haft här. Men jag har liksom aldrig kommit igång med den så nu har äntligen en anledning till att göra en. :)

På fujidirekt är det både billigt och programmet man ska göra den i är enkelt att förstå (har redan laddat hem programmet för se hur det fungerar). Jag framkallar alltid från fuji när jag framkallar mina bilder, antingen från den svenska sidan eller norska och de har otroligt bra kvalitet.

För att läsa mer om den kan du gå in på
www.fujidirekt.se/fotobok eller 
www.fujifilm-fotobok.se

och för mina norska vänner finns även en liknade produkt i Norge:

www.fujidirekte.no/asp/_produkter/_album/



Från helgen




På söndagen blev det lite chill med E. Vi åkte longboard, åt mat, träffade vår kära Calleklina, var på deli(vårt andra hem?) och bara mös. Oavsett vad E säger om mys så gillar hon det.


MieminMie.

Igår åkte jag ut till Hövik för att mysa med mina sötnosar och så stora de börjar bli. Mie är nästan lika stor som Fanny var när jag kom dit, Fanny är nästan lika stor som Hedda och Hedda, ja hon är nästan lika lång som mig. Galet att de små börjar bli vuxna.. Men det dröjer nog ett par år till hoppas jag! Träffade även deras nya aupair. Jättetrevligt :) Vi åt middag och hade det jättemysigt. Var bara sjukt trött. Sen åkte jag hem och mötte E för att inte göra något alls.







Sötnosar!

2 dagar kvar

Idag hade jag öppningen på dagiset, har det imorgon också. Det är skönt, dagen går så mycket fortare.
Efter jobb gick jag hem, bytte om och mötte Johanna på stan. Skulle se efter kläder till på lördag men slutade med att bara Johanna hittade något ;) Men fick iallafall köpt gummistövlar till dagis, ett armband och ett par örhängen. Sen följde jag Johanna hem och gick till deli.

Fick höra nu att Mathilda ligger på sjukhus. Hoppas allt går bra! Jag tänker på dig gumman.

onsdagen som kändes som en torsdag

idag är en dag som egentligen inte har funnits. emelie jobbar som vanligt. jag vaknade. jag kastade i kläder i tvättmaskinen. (typ 1 km bort i andra husets källare.) började plocka i ordning lite i lägenheten. Det har börjat se ut som ett slagfält i vår lägenhet eftersom vi bara jobbar, kommer hem, sover... haha. Nu kanske Emelie blir glad på mig för en gångs skull ;)

annars så hoppas jag på att vara tillbaka på jobbet imorgon, jag ska vara det. Ska se hur de går med maten idag. Vi får hoppas på det bästa. Snart kommer Ingar med mat! :)

Ps. I love you

För exakt 365 dagar sedan var det första gången jag såg dig.
För exakt 365 dagar sedan fick mig att förstå vad kärlek vid första ögonkastet betydde.
För exakt 365 dagar sedan jag insåg att du var den rätta.
Idag tänker jag på dig hela tiden.
Idag älskar jag dig.
Idag är du min.


DU har mitt hjärta så länge du vill.
TACK för att du är den mest otroliga människa jag har träffat.
FÖRLÅT för att dagen inte blev som jag hade planerat.
JAG hoppas på att få vara med dig så länge det går.


Tack Ingy för att du gör för mig och för att du står ut med mig.
Du är den bästa!

Sykmeldt IGJEN!!

Ja då satt jag här igen, sjuk och sjukskriven. Det började igår med uppkast. (låter bättre att skriva det på norska, spyor låter inte så fint) och huvudvärk. Gick hem från jobbet. Somnade och sov hela dagen. Vaknade idag, var tvungen att springa in till toaletten och somnade efter det igen. Vaknade, försökte få tag på läkare, gick dit. Fick åka till legevakten. Fick samma svar som alltid.. Det tillhör körtelfebern(kyssesykan). Men nu har det tydligen gått till mjälten och jag gick hem med en sjukskrivning och information om att ta mig till en annan läkare. Seriöst! nu orkar jag inte mer. Jag vill bara bli frisk!!!!! Blir jag inte det snart så...

Så, vad händer annars? Jo jag sitter hemma och tänker. Om ett par månader flyttar E hem och då kommer jag att mista halva mitt liv. Min klippa, min extramamma och min favoritrumskamrat. Trots att hon alltid är elak mot mig och alltid hånar mig så vet jag att hon gör det för att hon är kär i mig. ;) och jag är kär i henne. Fast det är hemligt.
I december vet jag inte vad som händer. Funderar på lite olika. Men jag vet inte, tryggheten liksom försvinner med henne.

YES, det är en dålig dag idag.


Till världens bästa J'

Grattis J! Idag är det din dag. :)
Min gave till dig är.. att du får vara barnvakt till emelie ibland. Pluss att du då får sova över här. Deal?


ps. Jag sa ju att du hade hår på bilden :)

Till mamma

Så här ser armen ut efter ett par dagar.

jobb jobb jobb.

Förra veckan bestod mest av jobb. Jobb jobb jobb. Pengar pengar pengar.

Fick även mysa med Emelie och Ingar. Ramla ned för en stol och skada sönder mig. Druckit vin. Betedde oss som svin. Jobbat dubbelt. Sett fotboll. Blivit storasyster(!!!) åt ett barn på dagis. Varit haj. Ätit upp de flesta barnen och vuxna på dagis (eftersom jag är svensk så äter jag norrmän) Sakna Jannicke, som snart är lika stor som mig och lika lång som Emelie. Träffat Elliot. Druckit mindre cocacola än vanligt, men mer än alla andra. Tyckt det har varit kul att jobba på deli igen. Planerat vår inflyttningsfest. Satt upp Harry Potteraffisher, bara för att de är fula.

Ikväll blir det jobb. Imorgon jobb. Måndag jobb, osv...

Emelie och Elliot var precis här. Såhär ser det ut när det är regnigt i Oslo:



och när det regnar får Emelie fnatt och klär sig som raggare

haha kidnappning?

Nej jag behövde inte betala för att få tillbaka bloggen och inget har blivit förstört. dock har datorn fått sig lite skånebaciller.

Helgen var helt toppen med färska räkor och krabba på verandran (med havsutsikt) till Ingars sommarstuga när vi kom fram.
Vaknade på lördagen och tog båten ut till søster (en vulkanö). Körde längre ut i havet och såg Sverige. Åkte tillbaka till stugan för att förbereda oss för en grillkväll hemma hos Merete och Chris. Var ganska trött efter en hel dag på sjön så det blev en tidig kväll.









Kidnappning

Ja, så är det. Smaka på ordet. Kidnappning. Det är precis vad söm hänt. Sandras blogg har blivit kidnappad.
Självklart vill inte de anonyma gärningsmännen namnge sig, men vi är två. Fyra ben och fyra armar har vi tillsammans.

Eftersom vi är humorn förespråkare vill vi ge er, trogna läsare lite fakta, småkuriosa om oss två. Inte för avslöja för mycket, men inte heller för att göra oss för tillintetsägande.

- Vi lever på popcorn. Helst färdigpoppade.
- Danmark är vår mamma.
- Men mamma är inte vårt hemland, bara iblandd när vi behöver sprit.
- Den ene har en fetisch för färgglada strumpor medan den andre kör på helsvarta som natten
- Den ene gillar att visa magen
- Den andre har börjat gilla haremsbyxor
- V har aldrig förstått vikten av god hygien. Duscha är överskattat, lyder vårt motto.
- Ovh varje dag ger vi torrschampo en hylsningsdans.'

Kidnappad. Det är precis vad bloggen är. And this is only the beginning! Mohahaha (elakt skratt)

Semester

nu tar jag semester och drar till Hvaler.

Kos er, det ska jag.

ps. jag älskar mitt jobb. jag får leka och spela fotboll hela dagarna. barnen är söta och jag får laga stensoppa åt dem.

internet

nu har vi fåft internet till lägenheten. applåder :)
blev inte det vi hade tänkt, blev ett gulligt som passar till datorn.

jobbet er good. imorgon kommer barnen. akta er för svineinfluensan. det gör vi.

söndag en vecka i augusti

Ja då var det söndag igen...

Kom hem till Oslo igår, gick förbi Deli och hälsade på Fernando och Emelie. De är söta och skulle passa ihop. skulle få mångspråkiga barn och prata tyska med varandra. Ungen skulle vara lika söt som Emelie och lika snäll som F.
Sen gick jag hem och chilla tills E kom hem, vi såg en film, jag slocknade och sov galetlänge.

Imorgon börjar jag på nya jobbet på barnehagen. Ska bli nice. :)

RSS 2.0