vindruvor



Någon i vår lägenhet tror att om man låter vindruvorna ligga tills de ruttnar så blir de automatiskt russin!
Bra tanke, väldigt ekonomiskt!

Jannicke



Den här fina loppan fick jag av Jannicke idag. Hon hade redan slutat när jag kom till jobbet så hon hade anordnat en skattjakt åt mig! För er som inte ser det så är det hjärtan på pappret. (naaw) Den är söndersliten idag och jag tror Jannicke har fått många mail/sms annars är det några som fuskar!

För er som inte vet, så slutar Jannicke på jobbet på fredag :(


Annars idag... jag har jobbat och tog sedan tricken hem till Micke som bjöd på middag!


Lägger även upp en bild på Miriam i för stora skor och Rebekka som gillar dem sanslöst mycket! Bilden är från ilördags då vi var på middag hos Jannickekanikke.

johanna



Yes, idag jobbar Johanna till nio tillsammans med mig.
Och jag fick en present från Jannicke. Ska visa upp den senare. Men den är snart totalanvänd. Speciellt på tvåan :) haha


Fick ett mail från en kund idag, jag citerar:
"Heisann...
Takker så mye for hjelpen i fra deg Sandra....
Burde sent en bukket med roser til degfor din hjelpsom het......

Hilsen Gossip man!
"

Det gör dagarna lite bättre, kanske.

Viktoria


Viktoria tipsade mig om en superbra sida. www.dishpointer.com

NIIIICE!

johanna,



Johanna sitter mittemot mig och är glad.

booring



haha har precis lagat ungsbakad lax till mig och Emily. Sedan blir det nog en öl eller så?

Fredag

Igår träffade jag Mie! :)
Åkte och mötte henne, Fanny och Anna på national og sedan tog vi t-banan till Major. Tog en tur till "lekeplassen" som Mie så fint kallar Frognerparken! Men det blev snart svinigt kallt och de skulle åka tillbaka hem. Jag tackade för mig och tog trikken hela vägen hem!
Sedan la jag migi soffan tills dess att Emelie kom hem, hon åkte iväg, kom hem igen og sedan tog vi det bara lungt. Bara mös (not) .

Idag blir det middag tillsammans med Emily och sedan ska vi nog ut ta en öl eller något!
Blir nog en lugn kväll då jag jobbar imorgon! Men den som lever får se.


Ska förresten lägga upp lite bilder fra Cambridge snart.

ja då var det

snart helg igen! och som jag glädjer mig.

kanske lite iallafall.
ska jobba på lördag, hade nog hellre legat hemma och sovit.
senare på kvällen ska vi till Jannicke och äta middag och spela tvspel :) wiiie
måste ta mig en tur inom Micke senare också då han har fest!

på söndag är jag bjuden på middag men jag vet inte om jag vågar gå?
jag har inget att ta på mig så jag ska nog bara ut och springa istället.
Låter inte det bättre, mer kondition og mindre mat! yeaj
Nej nu ska vi inte bli såna men ni ska bara veta vad och Emelie egentligen
åt i Cambridge, hehe. Vi var inte de nyttigaste iallafall men men.

Saknar Emelie ganska mycket faktiskt. Jag vill ha lite ensam tid till henne,
finns det någon som kan ordna det? Please?! Tror hon jobbar ikväll. (booring)


Ska för övrigt kanske träffa Mie idag, hoppas hoppas hoppas. Jag saknar den lille
skrutten så det gör ont i hjärtat.

onsdag

Ja, ikväll blir det Sushi med Bekks. Me like.

emily

idag fick jag världens finaste halsband av Emily.



Dålig bild men ni kommer garanterat se mer av det :)
Det står iallafall: sandra på en bricka, emelie på den andra och sen står det 13/3 2008 på den tredje.

hemma igjen!

Cambridge var supert!

Lördagen startade tidigt med att ta sig upp till bussen, kom till flygplatsen och hade en - två timmar att mysa sönder på. Köpte lite godis, handlade en smörgås och träffade Daisy. Kom på flyget, jag och Emelie satt ensamma. Helt supert då vi kunde ligga och vila hela resan! Kom fram på stansted och försökte hitta bussen. Bokade biljetter och hade en timme att slå ihjäl. Åt lite mat och gick ut till busshållplatsen. Vi hade kommit till ett soligt land!! Helt underbart med tanke på att det hade snöat under fredags natten så det slapp vi! Kom på bussen, satte oss till rätta och insåg att det är förbjudet(?) att lyssna på musik, även i hörlurar, på bussen. Man skulle dock vifta ofta på tårna och inte sitta mer än ett par minuter med bena korsade.

Kom fram till cambridge och väntade på Fia lääänge. Men vi fick dock sett ett par poliser då bussen stannade vid polisstationen samt Cambridge fina mössmode. Sedan kom fia och vi gick och shoppade lite. Hittade världens finaste vårskor. Vad annars skulle jag köpa? ;) Gick även lös på att köpa medicin, huvudvärkstabetter för ca 7 kr. Dagens kapp! haha. Gick sedan vidare för att äta på en liten mysig pub och vi bestämde oss för att vara turister x 1000 och äta fish and chips. Tog sedan bussen till Fias lilla förort och handlade lite att dricka till kvällen. Eller lite och lite... hm.. Köpte en 3 liters cider(!!!) samt lite annat.

Kom hem till Fia som hade ett mysigt litet rum. Började dricka lite grann trots att vi var trötta efter jetslagen, höhö. Skulle sedan ta bussen kvart i men det visade sig, efter ca 40 minuter ute i regn och ORKAN att bussen skulle gå tjugo i. Då hade vi precis missat bussen.. Nice, så vi tog en tur inom den lokala puben, hälsade på Fias gamla hyresvärd och började med den knögliga engelskan som Emily tokdissade hela kvällen.

Gick till bussen igen. Hoppade av och gick en riktig bit för att komma fram till Luca. Luca och Hussein gick på skolan tillsammans med Fia förut. Rätta mig om jag har fel. Jag har ingen aning. Luca den italienaren hade köpt ett jättegott vin och tror ni det finns här i Norge? Nej jag lackar!! Satt och pratade en stund, alla utom Emily som vägrade prata engelska utan istället pratade svenska med dem och trodde de forstod och tog oss senare ut på stan. Kom fram till en klubb, fort gick det. Fortare att komma in, fattade inte vad, när heller hur jag betalde och så mycket hade jag inte druckit men när folk ska ta betalt i landet förstår jag aldrig eller lättare sagt slutar lyssna så jag bara gav pengar. Eller kanske Hussein betalde? Dansade, dansade, pratade, dansade all night loooong. Emily fick ragg men dissade honom lika mycket som hon alltid dissar alla. GO GIRL!

Gick vidare och åt lite nattmat. När vi sitter där och äter så kommer ett killgäng förbi, samma killgäng som åkte samma buss som oss in till stan. På bussen hörde vi hur de diskuterade vart ifrån de trodde vi kom och när de den här gången går förbi så frågar de:
-What country are you from?
Fia svarar: -Sweden!!
och de utbrister: Ah, told ya they were Spanish! ;)

Tar sedan en taxi hem till Fia, toksomnar och märker inte ens när Emelie pratar i sömnen, eller snarkar! YES!
Vaknar upp och skyndar oss till affären, tar bussen in. Inser att vi inte kan köpa biljetter till bussen som skulle ta oss tillbaka till Stansted innan utan går istället och vinkar av Fia vid bussen. Sedan tar Emelie och jag vår packning och går och shoppar lite till. :) Sätter oss senare i parken och tittar på när alla spelade fotboll, i shorts! Yeaj värme!

Hoppar på bussen, slår sönder några timmar på flygplatsen, fastnar i tullen, väntar på flyget. Får höra att Torp är stängt (flygplatsen i Oslo) men det vet ingen av de som jobbar om. Går på flyget, lyfter och får reda på att den är stängd då strålkastarna är sönder samt att det är så mycket snö. Flyger längre än vad vi skulle och landar sedan i vinterlandet. Bokade en ny resa till Thailand, not. Utan satte oss på bussen, fastnade i en snödriva, står i kö lääänge och kommer hem senare än vad vi skulle. Bara att somna och vakna ett par timmar senare för att ta sig till jobbet....

Tack för en supertrip Emily och tack Fia för att vi fick komma! Hade otroligt kul :)

flygplatsen

Nu sitter vi på flygplatsen, fyget går om en tmme. Knapparrna på datorn är myckett skeva og jag  laackarr!! orkarr innte endraa hela tiden. Planet lyfter omm en timme så jagg oh Eemily ska gå och äta frukost. Idaagg är E väldigt söt.

Funderrar påå att sova lite, har innte bllivit såå myckt sömn de sista daagarrna men det är dt värt. Tack Ingis för smsenn igår :) saknarr dig.


ses på måndagg igeen!
Kkos ogg klem err kära saandra!

SNÖ

och jag drar till London!
yeaj, skönt att slippe snön!


yeaj

Sov hos my lady i natt :)
Vaknade, tog trikken, gick hem, skulle städa men somnade. Jag är utmattad.
By the way, varför har jag utslag över hela kroppen och så fort någon rör mig
så dör jag. not nice.

Kom även på att jag ska bli sund. Eller lättare sagt Bekkis tvingar mig. Inte. Men vi ska bli motionärer.
Men snart lämnar hon oss här i Oslo. Vem ska jag då äta Sushi med? :(

mitt liv är sorgligt, men jag har en ljusstråle som skiner upp mitt liv när vi umgås. :)


Ha det så trevligt i Frankrike Pärry!!

Tisdag

Jiho.

Jag orkar inte städa, sorry Emelie!


Snart är det helg og med helg innebär resa till Cambridge. Nice :)

onsdag

JAG LACKAR!!




och varför kan jag aldrig bli frisk
eller få min röst tillbaka
eller kunna åka hem snart?

KramBekka

Bekkis my friend känner sig också ensam. Hon söker en kärleksfull hårig vän att dela goda och onda dagar med. Tjej eller kille spelar ingen roll. Bara den har mycket hår. Fint vore ändå om personen skulle vara tjej, att hon har kort hår så att Bekkas mormor inte förstår att det är en tjej då hon fortfarande inte gått ut med att hon gillar tjejer. Intresserad av matsex? Maila då Bekka på: [email protected]. Missa inte den här chansen!!

tillägg

Jag glömde skriva att jag spöade Samme ett x antal gånger på Wii också under förra året. :) Jag blir nog snart kårad till kung.

Micke flyttade ut och in i sitt nya rum idag. Sorgligt men vi firade det med köttbullar på ikea.

Emily mitt mysmongo är så mysigt just den här månaden, antagligen har hon fått en skada eller så börjar hon bli kärlekskrank. Någon som är sugen på dejt? Maila då: [email protected]


idag skaffade jag mig en Torsten. Han är rund och god och ser ut som en fotboll ihoppresad till en kassler med snöre runt sig. Han blev min trogne vän men jag kände att Micke behövde en Torsten mer än mig, så jag gav bort honom och hoppas han får ett bra liv ett kvarter bort. Vi ses snart Torsten och glöm inte att ta med dig MIcke när du kommer på besök!

Året 2008

Äntligen kommer det efterlängtade inlägget om mitt otroligt ointressanta år.

Det som betydde mest det här året var alla underbara människor jag lärde känna, svenskar, norskar och (halv)danskar. En del försvann hemåt med våren & sommaren men kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Även de som stannade kvar när jag själv försvann och fortfarande finns kvar har en stor del av mitt hjärta. Jag trodde aldrig att jag skulle hitta en sån fantastisk vän som Emelie 30 mil hemifrån och inte heller att jag skulle vilja lära mig isländska för att verka cool och för att killar faktiskt verkar gilla det. ;) Även de vänner som funnits där sedan innan fick mitt år att bli helt underbart och ni kommer alltid att vara det bästa som finns!



Det första halvåret lekte och mös jag tillsammans med Mie och vi hann även med att besöka Sverige. Hade det inte varit för att det är olagligt att kidnappa barn, de blir större och för att de kräver mat så hade jag gärna behållt henne men dagen kom och jag var tvungen att lämna henne. Aldrig hade jag trott att jag skulle fästa mig vid henne på det sättet som jag gjorde och när jag sedan skulle lämna henne så förstod nog varken hon eller jag att "vår tid" var slut.


Umgicks och festade tillsammans med de andra aupairerna och insåg att jag inte hade klarat av mitt aupair-år utan dem. Det blev flera grillkvällar, shoppingturer, idolmaraton, mys på öar, mys i lägenheten, mys mys mys. När Carro senare åkte hem lämnade hon två människor med krossade hjärtan. Det var vi, du jag och Emelie!

Gick på serveringskurs och kommer aldrig att använda mig av den kunskapen!

Lärde mig att barn är smartare än vad vi tror. Säger de att de brutit armen så har de gjort det, trots att de skrattar åt det!

Skadade mitt knä igen, flera gånger om. Sa upp mitt medlemskap på Elexia även fast jag älskade det som om det vore mitt barn. Insåg att jag aldrig skulle klara mig utan träning men blev lat under sommaren.

Min lillebror blev stor och slutade nian. Att se honom så fin i kostym fick mig nästan att känna mig som en mamma. Jag ville gråta av glädje för att han var så fin och jag var så stolt. Samtalet mitt i natten om han var på väg in till sjukhuset knäckte mig. Att se honom ligga helt blodig på sjukhuset och att inse att han kan skada sig fick mig att förstå hur mycket han betyder för mig. Min lillebror är bäst och det kan ingen ta i från honom. Så don't mess with him.

Några dagar senare var det även dags för mig att fylla 20. Firade det på Hövik och fick en massa fina presenter och fick även en dansshow tillägnad mig med svenska låtar.

Jag fick även min efterlängtade operation vilket tvingade mig att sitta inne hela sommaren och se ut som en fryst strumpa. Tvingade mig upp ur sjukhussängen en dag efter operationen för att kunna åka till Sverige med pappa och min underbara bror som försiktigt höll mitt ben och lät mig sova under hela färden hem. Insåg även under bilresan att norsk musik aldrig skulle bli en hit hemma hos pappa.

Jag missade min Kreta resa.

Emma och Malin kom hem från Usa och Fia kom tillbaka från London. Fia återvände senare tillbaka och Malin flyttade till Uppsala. Men som jag längtat efter att få se dem igen och det var underbart att träffa dem en liten stund. Micke flyttade även han till Usa men kom tillbaka och det är vi väldigt glada för!

När jag kastade kryckorna för gott (hoppas hoppas hoppas) beställde jag en tågbiljett och åkte tillbaka till Oslo. Umgicks med Emelie konstant en vecka, gick på jobbintervjuer och tittade på den nya lägenheten. Åkte sedan tillbaka till Hövik för att umgås med Mie en vecka och skola in henne på dagis. Tjejen blev stor och äntligen fick även hon börja på "skolan"! Tackade för mig och lämnade min gamla lägenhet för gott.

Återvände hem för en sista hejdå fest som så många andra fester utspelade sig i vita huset hemma hos Fia. Många känslor inblandade och Emelie joinade gänget en sista kväll.

Den sista Augusti satte vi oss på bussen; jag, Emelie, Linn, Jennie och Elin. Med alla våra väskor och datorer var vi redo för en busstur som skulle ta oss till vårt nya hus som sambos. Dagen efter började de flesta av oss jobba och jag började min upplärning på Viasat. Efter ett par veckor flyttade Elin hem och Sandra junior tog hennes plats i lägenheten. Kylan började närma sig och vi frös om fötterna. Vi fick ett nytt fönster och bad till gudarna för att det skulle bli varmare. Men att bo på Grönland är verkligen lika kallt som man kan tänka sig.

Jag och Emelie saknade Carro otroligt mycket och köpte en lysande fågel som blev döpt efter henne, vi slet även med att få upp en indian i vårt rum och vi byggde ihop något om ser ut som ett fallfärdigt nattduksbord.

Lika fort som veckorna gick försvann även människor som fått en stor plats hos mig, resor och byten av jobb, allt man kan tänka sig men det spelar ingen roll, ni betyder fortfarande lika mycket!

Tog tag i saken med att göra min tatuering tillägnad min lillebror.

Firade många födelsedagar, blev en hund och tatuerade barn med djur. Åt korv och gav nallebjörnar som hade varit med om äventyr tillsammans med mig och Emelie. Rebekka höll en storslagen fest som började med singstar med några från jobbet och som sedan förde oss vidare mot vipvåningen på ett flashigt uteställe. Bjöd även över Mie och Anna på middag och insåg att Mie alltid kommer vara min bästa vän, trots sin riga ålder och sin oförmåga att rita fint.

Jag fick känna på hur riktig sorg känns.

Tackade nej till Håkan Hellström konserten och började i stället peppa för Millencolin konserten. Musiken spelades dagligen och till slut hade Emelie inget annat val än att följa med. Dagarna räknades ner och arbetstider blev bytta. Konserten var underbar! Tack Emelie och Ingar för en super kväll! Det enda som fattades var min storebror.

Var på Kickoff med jobbet som först bjöd på middag och sedan blev vi bortförda ut mot en ställe som aldrig sett dagens ljus för att inta våra positioner mot ett "las vegas". Vi spelade, dansade och var glada av olika anledningar. Mest var det nog spriten som talade. Vissa blev kvarglömda på toaletten och andra tog bussen tillbaka mot byen. Var även på julbord med jobbet som startade hemma hos Rebekka och Anna-Karina. Tog oss sedan ut på landet igen fast den här gången mot en travbana. Dock åt vi inte mitt på den utan på en resturang bredvid. Tog tag i mitt liv och gjorde ett move jag sent kommer glömma!

Fick även besked om att gammelmorfar inte mådde bra och bokade första bussen hem. Mös sönder honom och gammelmormor och finns det något jag önskar mest i världen så är de att de ska må bra och alltid finnas där. Ryktena spred sig även om att Fia var tillbaka från London samma helg och vi passade på med en utgång för att fira. Men lyckan var inte långvarig utan hon försvann lika fort igen.

Stannade kvar i Oslo för att fira jul tillsammans med Emelie och jag letade nästan ihjäl mig efter en julskinka.  Åkte till Emelies gamla aupairfamilj och åt gröt och bytte julklappar, fick världens finaste tavla av Emelie och vi spelade "vem där?" Kvällen slutade med löften om julotta och med huvudvärk. Vaknade aldrig riktigt upp dagen efter och insåg att jag blivit ordentligt sjuk. En spännande upplevelse som inte slutade som vi tänkt oss.

Nyårsafton skulle firas storslaget med Bekka men slutade med en myskväll uppe på taket för att se alla fyrverkerier. Sjukdomen slog verkligen till och samtidigt som det förstörde alla planer fick det mig till att uppleva en kväll jag sätter stort pris på och alltid kommer att tänka tillbaka på med glädje.


Trots både glädje och motgångar det här året så blev det inte så illa som det hade kunnat bli!
Tack alla för 2008!

idag

Jag hostar, jag försvinner.
Idag flyttar Micke hit, jag lever igjen.
Jag har haft lunch med Bekkis, mitt hjärta är helt.

RSS 2.0